11 Jun 2015

Kasdienybės netikėtumai Fredensborge (papildyta)

Nukeliavus apie dešimt kilometrų nuo mūsų namų yra miestukas Fredensborg. Jame stovi rūmai, pasirodo, karalienės vasaros rezidencija, kurioje ji retkarčiais būna. Tai viena mėgstamiausių jos vietų, prie Esrum ežero.

Kadangi radau parašyta, kad dažniausiai karališkoji pora laiką čia leidžia pavasarį ir rudenį mažiausiai ko tikėjomės, tai juos pamatyti gyvai.

Su vaikais šiaip ne taip išsiruošėm apie vidurdienį ir tik atvykę išgirdom kažkokias muzikas, priėję prie rūmų pamatėm karių (tų tokių juokingų, su aukštomis pūkuotomis kepurėmis) orkestrą grojantį, o ant laiptukų stovintį pagyvenusį vyrą su lazdele. Kai po kelių minučių ant laiptų išėjo karalienė bei visiems pamojavo, supratom, kad tai - karališkoji pora. Bet pasirodymas truko tik kokią minutę ir vaikai nespėjo pamatyt, tad apsisukę traukėme į parką. Man kažkoks toks WOOOW buvo, kad va jie už kelių šimtų metrų ir mes galim juos matyti praktiškai tuščioje erdvėje, o ne kokioje nors šventinėje grūstyje. Sakykit ką norit, bet karaliai iki šiol yra kažkas tokio, mistiško :))














Kažkaip einant link parko žiūrim, kad tie kariai kažką ruošiasi, būgnus dedasi ir ruošiasi kažkur eit, tad grįžom prie rūmų žiūrėt ir tuomet karališkoji pora pasirodė vėl, pabuvo ilgokai ant laiptų, pamatė ir vaikai juos, reagavo keistai, mojavo, bet buvo tokie nustebę. Manau kad gal dėl to, kad karalienė buvo ne su karalienei priderančia SUKNIA:))










Paskui jau rūmų durys užsidarė ir visi išėjo pietų miego. O mes patraukėm į parką prie rūmų. Dalis jo yra aptverta, skirta tik karalienei, o dalis prieinama visiems. Tai didžiulis parkas su priėjimu prie ežero, kur galima daugybėje vietų papiknikauti.






Štai čia matyti tvora, skirianti viešą erdvę su aukšta žole ir rūmų zoną, kur viskas kruopščiai sutvarkyta. Ties tvora, iš rūmų pusės sutikom šmirinėjančius taksus, gal karališkus:









Finale išlindome ties galiniu rūmų kiemu, labai tvarkomu ir gražiu. Emilė vis norėjo eiti vidun, bet aš sakiau, kad ten karalienės namai ir tik jai galima, o Emilė atsikirto: "Aš irgi esu karalienė!":






Na gal kuriam laikui rūmų jau gana :)

PAPILDYTA:

Atvykus draugams Maluškoms, prie rūmų nuvykom dar kartą. Karalienės nebuvo, tad buvo publikai atverti jos karališkieji sodai:


























2 comments:

M. said...

Puikiai pramogaujat!:)

Kristina said...

Truksta fb like mygtuko :D daug prispaudyciau ;)