1 Jan 2013

Lipnickų šventės

Atėjo metas parašyti apie tai, kaip Lipnickų šeima praleido šias žiemos šventes.

Jos mums prasidėjo gana anksti, apie savaitę prieš Kūčias pasipuošėme eglę, nes sode išaugo labai žavinga žaliaskarė. Džiugui buvo beprotiškai daug džiaugsmo ją puošti ir apskritai liko sužavėtas visu šventiniu laikotarpiu - šiemet buvo bene pirmieji metai, kai jis pradėjo suprasti, kas čia per šventė, kad ateina Kalėdų senis, kad būna šventė ir vaikai gauna daug dovanų:







Pačios šventės prasidėjo žvakelės uždegimu draugui Giedriui atminti, palikusiam mus prieš metus. Dabar visos Kalėdos jį labai primena:


Šiaip mūsų šventės buvo labai šeimyniškos ir "naminiškos" - t.y. mes tiesiog buvom namie praktiškai didžiąją laiko dalį - kepėm saldumynus, žaidėm, mėgavomės dovanomis ir vieni kitais. Džiugas su tėčiu iškepė kalną kūčiukų:







Kūčių vakarą praleidome pas Justo tėvus, Lazdynuose, ramiai ir jaukiai:


Pirmoji Kalėdų diena prasidėjo dovanų radybomis. Šiemet Kalėdų senis buvo gana dosnus, ypač vaikams. Matyt geri buvo. Buvo itin smalsu pamatyti, kaip į dovanas reaguos Džiugas - atbėgo ryte prie eglės ir šaukia: "Dovanos!! Didelės!!". Emilė gavo didelę žaislinę puodynę, mama krūvą kalendorių, knygų be kurių negali gyventi, Džiugas puikią kuprinę, miegmaišį, nardymo akinukus, tėtis - stalo žaidimą ir kitų smulkmenėlių :)



Paskui patraukėme į Riešę, pas Justo senelius, smagiai pasibuvome, vaikai vėlgi buvo gausiai apdovanoti:






Vakarą praleidome su Džiugu kepdami imbierinius sausainius. Jam labai patinka būti kulinaru:














Antrąją Kalėdų dieną pasikvietėme draugų - atėjo Simas, Mykolas, Keinos ir Paulinai, smagiai pasibuvome:





Paskutinę metų dieną vėl iškepėme krūvą sausainių. Džiugas jau tikras sausainių asas. Vakare atėjo Linas su Zita, Keinos ir Rokas. Vaikai sumigo nesulaukę vidurnakčio, labai gražiai ir ramiai miegojo, leisdami tėvams ramiai pašvęsti:








Didelių norų kitiems netams neturime ir pažadais nesimėtome. Mes tik norime dar vienų gerų metų, tokių kaip visi, iki šiol praleisti kartu..

Na, praėję metai pažymėti ir mirčių ir skyrybų, tad šių norėtųsi gal kiek smagesnių. Bet kita vertus, praėję buvo kupini naujų gyvybių, smagių kelionių ir akimirkų.Kiekvienuose metuose yra ir žavesio ir liūdnesnių akimirkų, toks jau tas margas gyvenimas, tegul ir toliau jis išlieka toks margas. Su Naujaisiais!!

5 comments:

M. said...

Obuoliukai kaip žaisliukai 23 nuotraukoje užnugaryje:)

Asta ir Justinas said...

Taip, cia tokia seneliu eglute siemet, tai ten ir fotkinomes :)

Kornelija said...

Tegul kiti metai būna dar geresni, smagesni, įdomesni... :)
Puiki šeimyna!

O nuotraukoje, kur daug dalyvių pas Justo senelius, tarp Justo tėvų stovinti moteris be galo panaši į mano pažįstamą stomatologę :)

Kristina said...

Kokios smagios ir jaukios sventes!

L. said...

Ta moteris ir yra stomatologe, mano ir Justo pussesere :)