17 Mar 2013

Žaislų muziejus

Pagaliau mums pavyko apsilankyti neseniai atsidariusiame ir visų jau išgirtajame "Žaislų muziejuje". Jis yra įsikūręs netoli Katedros aikštės ir Sereikiškių parko. Skirtas gal dar bent kiek didesniems vaikams nei Džiugas, bet manau, kad čia veiklos suras bet kokio amžiaus pypliai. Na tik kūdikiams, tokiems kaip Emilė ten nelabai yra ką veikti nebent tiesiog pasižvalgyti į nešioklę įsodinus.

Tik atvykus, iškart patekom į minimalią ekskursiją. Muziejaus darbuotoja papasakojo apie senovinius žaislus, kurių liekanos buvo rastos giliai giliai po žeme ir muziejui jie atkurti tokie, kokie buvo tada. Tie žaislai tokie protingi. Pavyzdžiui, tuometinį vilkelį išsukti man prireikė gal penkių bandymų, Džiugui tai kolkas išvis dar neįkandama užduotis :) Senoviniai eksponatai suskirstyti kategorijomis - stalo žaidimai, muzikos instrumentai, sporto žaidimai ir pan. Ten galima pamatyti vilna ir šienu prikimštų kamuolių, "boulingą" iš mažu kauliukų, molines lėlytes, medinius ginklus, medinius ir molinius muzikos instrumentus ir daug daug įdomybių. 

















Paskui ekskursija pasibaigė ir toliau jau pridėliota daug daug žaislų, kurie net man ir mano mamai sukėlė tokią didžiulę nostalgiją - cingulinku lėlė, geležinės mašinos, meškiai, stalo žaidimai, mediniai arkliukai. Na tai ten Džiugas gerokai "prasinešė" :))


























Toliau dar buvo salytė su mažesniais stalo žaidimais ir paskui dar viena su didesniais - su senu stalo futbolo stalu ir dar vienu tokiu matytu žaidimu ir dar buvo žaidimo aparatas, kurį pamenu iš vaikystės - tėtis vesdavosi mane į buvusį "Planetos" kino teatrą, ten tuo metu buvo žaidimų zona ir aš šaudžiau tokius laivus, o jis šaukdavo "Ugnis!", kad nepražiopsočiau kada reikia šauti. Pameni, tėti?

Jei kam aktualu, yra atitverta speciali zona vaikų gimtadieniams švęsti.

Džiugui labiausiai patiko štai šis eksponatas ir jo didesnė bei mažesnė versijos. Gal kas matė kur tokį būtų galima įsigyti? :) Reikia mesti kamuoliuką ir jis rieda, leidžiasi žemyn. Itin smagu mesti kelis kamuoliukus ir stebėti kaip jie rieda pasišokinėdami:




Žodžiu, tikrai smagiai praleidome pusdienį. Po muziejaus dar nuėjome į šaldytų jogurtų kavinę "Yo Yo", niekada nebuvom ten buvę, o kaip smagu - gauni indelį, įsidedi kiek nori pageidaujamo skonio šaldyto jogurto (na tai praktiškai ledai), užsiberi šokolado ar kokoso drožlių, prisikrauni vaisių, užsipili sirupo ir moki tiek, kiek šitas tavo "kūrinys" sveria (100g - 2,5lt). Kaina tikrai nesikandžioja - už 20 litų, Džiugas, aš ir mano mama prisikrovėme pilnus indus su įvairiausiais pagardais ir prisikirtome vietoj pietų :) Interjeras gražus, ryškus, yra mažesni staliukai vaikams. Liuks! Eisiu ten dar ir dar.



2 comments:

M. said...

Ten, kur su manim, tai Džiugas jau žiovauja trupučiuką nuo įspūdžių pertekliaus..:))

Giedre said...

Tikras smagumėlis!
O jau kaip skanu Džiugui jogurtas:)