24 Jun 2013

Orvidų muziejus

Keliaudami link Platelių, už Salantų, Gargždelės kaime, aplankėme akmenų muziejų-parką - Orvidų sodybą. Daug buvome girdėję, tad nutarėme užsukti pailsėti nuo kelionės, nors buvo ta labai labai karšta diena..

Bilietas suaugusiajam kainuoja 8lt, mažuliukai vaikai, tokie kaip mūsų eina nemokamai. Šunys irgi.

Kaip sakoma lankstinuke, kurį cituoju: "Orvidų sodyba susideda iš daug dalių - akmenų, medžių, tanko, senų daiktų ir kt. Apie ją nieko negali spręsti be visumos, pamatęs vieną akmenį.






Gali studijuoti kiekvieną nedidelį tos visumos elementą, bet viskas susideda iš kompozicijų. Iš pradžių atrodo, kad tai paprastas akmuo, bet įsižiūrėjęs gali pastebėti, jog kažkas yra pakeista, kad sudarytų dar didesnę mistiką ir sukeltų dar daugiau apmąstymų.






Sodyba išraižyta takų takelių, tad ir pasiklysti nesudėtinga. Visur pilna staigmenų - galingų kompozicijų, skulptūrų iš akmens, medžio. 






Visa sodyba iš paukščio skrydžio yra aiškios trikampio formos. Kiekvienas lankytojas savaip supras Viliaus Orvido sukurtą pasaulį. Akmenyse yra daug paslėptos mistikos.






Blogas žmogus čia negali ilgai ištverti, o ieškantieji vėl sugrįžta. Tai dvasingumo centras, į kurį gali ateiti visi - ir pikti, ir nusivylę, ir pakylėti, ir laimingi.




Tai va, tekstas lankstinuko, nuotraukos - Astos. Nebėra ką pridurti, patariam apsilankyti :)



5 comments:

L. said...

O tankas ten is kur? :)

Asta ir Justinas said...

Nežinau, nebuvo niekur parašyta, o ir ko paklausti nebuvo :)

bobulė E. said...

Va iš kur atgabentas tankas http://lt.wikipedia.org/wiki/Salantai

L. said...

Aciu, bobulyt :)

M. said...

Sakai, Asta, nieko nespėji..:) Čia vien peržiūrėti reportažus kiek laiko užtrunka, o sukurti juos..:) Didvyrė!:))