24 Jun 2013

Trumpos atostogos - 2 dalis - pajūris

Atvykome į Palangą, kur apsistojome Justo dėdės kotedže, kuris neitin pritaikytas vaikams su savo trim siaurais aukštais, bet faina, kad jis yra miesto pakraštyje, toli nuo viso to neskoningo Basanavičiaus gatvės šurmulio. Toje gatvėje per keturias poilsio dienas praktiškai ir nebuvome, tik dviračiu greitai pralėkėme.

Stengėmės važinėti po įdomias apylinkes. Na gerai gerai, pradėjome nuo Palangos tilto, bet žygiai po Palangą praktiškai tuo ir pasibaigė. Ai tiesa, šiuo metu geriausia Palangos vieta mums pasirodė DIDELĖ žaidimų aikštelė:












Kitą dieną sėdome ant dviračių ir mynėme į Šventają. Apie 14 km. Pirmyn - viskas puiku - nuvykome, išsimaudėme, papietavome, atgal - visus 14 km Emilė rėkė. Tai mes taip ir grįžinėjom - tai ant dviračio, tai ant rankų, o kitoj rankoj dviratis, tai vėl ant dviračio.. Turbūt norėjo miego, o miegoti jai niekas neleido.. :




















Dar kitą dieną patraukėme už Palangos, į Nemirsetą. Ten pabuvome paplūdimyje pusdienį. Iš tikrųjų, galvojom, kad bus poilsis, o gavosi kažkokia nesąmonė dėl karkvabaliais nusėtos pakrantės - Džiugas bijojo ir klykė pamatęs vabalą (o kai jų TIEK, tai šsivaizduokit, kiek klyksmų buvo), o Emilė negalėjo ramiai ropinėti, nes jai sutiktus vabalus knietėjo susikraut burnon.. Ir dar vaikai ne itin sutarė - vienas pilį stato, kitas - griauna. Dar ir policija prisistatė, kad šuo paplūdimyje. Tai kažkokia nesėkminga diena...

Čia va antroje ir kitose nuotraukose matysite smėlyje tokį tamsų ruožą. Tai TEN yra tie vabalai:










Pamiegoję skanaus pietų miego, Emilės dešimties mėnesių sukakties proga nukeliavome pavakarieniauti į HBH kompleksą, tuo pačiu aplankydami ten esantį žvėryną:















Mūsų šeimoje dabar "ant bangos" yra žvėriukai, todėl ir ieškom, kur galima jų kuo daugiau sutikti :) Tad paskutinę viešnagės Palangoje dieną sėdome į mašiną ir keliavome į jūrų muziejų Klaipėdoje. Nuotraukų nebus itin daug, nes ten labai tamsu, o ir fotografuoti, kaip ir negalima, tai nuotraukose šiek tiek apylinkių ir jūrų liūtų pasirodymo:











Kitą dieną bėgome iš Palangos, nes žadėjo, kad ten atvyks milijonas lietuvaičių Joninių švęsti :) Laukite trečios kelionės dalies.

2 comments:

L. said...

O kirus lesinot kai keltu keletes? Ar jau nebera kiru ten?

Asta ir Justinas said...

Nelesinom, mums buvo svarbu vaikų nepamest :)) Bet iš tikro kažkaip mažai ten jų bebuvo..