19 Mar 2013

Emilei 7, o Džiugui 29

Štai kokie dideli jau mūsų vaikai, skaičiuojant mėnesiais :) 19 mėnesio diena visada svarbi mūsų namuose.

Emilytė auga didelė ir daili. Nesiskundžia svoriu, tik gal šiek tiek skundžiasi ūgiu..:

Svoris: 9700g (+600g)
Ūgis: 67 (+1cm)

Mėgsta krykštauti, žaisti, viską tyrinėti, čiupinėti ir krautis į burną, plaukioti, klausytis muzikos ir krutintis pagal ją. Dievina žmones, ypač brolį ir tėtį - užtenka jiems tik pasirodyti akiratyje, kad jos veidą papuoštų didžiausia šypsena. Jaučia ypatingai didelę abipusę meilę Guglui.

Nemėgsta valgyti (ko nepasakysi iš jos sudėjimo), miegoti irgi neitin mėgsta.Džiaugiamės, kad vistik mėgsta daugiau nei nemėgsta.

Pastaruoju metu jos gyvenimas gan nuobodus, kaip ir mamos - toks lėtai slenkantis, be proto laukiant pavasario - kai viskas sužaliuos ir nereikės grūstis į tą kombinezoną... Na bet vistiek, buvo sudalyvauta Taduko ir Dominyko gimtadieniuose, apsilankyta Knygų mugėje, du kartus aplankyta Nora, pažiūrėta "Oskarų" teikimo ceremonija, susipažinta su nauja asmenine gydytoja, paragauta ryžių ir įvairių vaisių, aplankytas Vincas su Elena, užsisakytas pasas, pažiūrėti filmai "Ana Karenina" ir "Ozas" kine, na ir taip toliau ir taip toliau... Džiugas tokio amžiaus atrodė va taip.

Štai čia su Vincu ir Elena:




Čia su Nora:



Čia paso nuotrauka:


Čia svečiuose pas močiutę Dianą:



Taip ji atrodo šiandien, švenčianti septynių mėnesių sukaktį:





Tuo tarpu Džiugas auga dar greičiau. Kartais jis mums jau toks didelis atrodo - tiek daug šneka, prisigalvoja, prifantazuoja, kad net nesitiki, kad va jau koks mūsų vaikas.. "Ožiukų" pasitaiko irgi nemažai, ypač tada, kai negauna to, ko nori arba, kai yra varomas miegoti. Bet koks gi vaikas be to užauga?

Mėgsta būti darželyje, užsiimti įvairia veikla - piešimas, šokiai, dainos, kulinarija (beje, jo darbelių skiltis papildyta). Smagu su juo visur lankytis, jam pasakoti, stebėti, kaip jam įdomu ir kaip viską atsimena netgi praėjus nemažai laiko. Šaunus vyrukas auga. Sesę myli, saugo, mamai padeda, su tėčiu baseine duodasi...

Daugiau jo nuotraukų matėte ankstesniame blog'o įraše :) Dar, tiesa, esu prikaupusi keletą jo kalbos "perliukų":
  • Batas su rogėm = pačiūža
  • Aptinka mama Džiugą besitrinantį smakrą muilu, klausia, ką šis bedarąs, sako "Barzdą skutu"
  • Gatvių malūnas - kelių žiedas
  • Vaikštom lauke su Džiugu ir Guglu. Džiugas pamato bemegenį, bet tokį mažą, iš vieno rutulio. Sako: "Koks mažas besmegenis. Kas čia statė? Gal sesutė?" Suprask sesutė prikišo nagus prie visko, kas yra maža.
  • Pakakojau dramblį
  • Tėtis didelis kaip "rūksta dūmai"- suprask, kaip kaminas
  •  - Kur sesutė? - klausia mama. - Išėjo į darbą. - atsako Džiugas. - Ką dirba? - pasitikslina mama. - Besmegenį stato parduotuvėj. - baigia šią diskusiją Džiugas.
Visi kiti šeimos nariai gyvena neblogai. Tiesiog gyvename PAVASARIO LAUKIMU ir sunkiai galime galvoti apie ką nors kita.

2 comments:

Giedre said...

Sveikinimai vaikams! Greitai bėga tas laikas...:)

M. said...

Jau būsiu nebe originali: na ir greitai tie mėnesiai lekia!..:)