16 Feb 2014

Pica

Kartais atrodo, kad vaikams namuose nėra kuo žaisti, nors žaislai mėtosi visur, kur tik įmanoma. Mūsų šeimoje tai dažnai atsitinka šaltuoju sezonu, nes esam mėgėjai viską veikti lauke, o tokiu oru veiklų lauke sumažėja.

Praeitą savaitgalį susiradome naują veiklą - picų kepimą. Įdėją pakuždėjo vienas kūrybingas tėtis, o mes pamėginom realizuoti savaip.

Pirmiausia reikia nusipirkti medžiagos - veltinio. Puiki vieta tam - audinių parduotuvė prie Kalvarijų turgaus, nemažas spalvų pasirinkimas, tad išsirenki spalvas ir paprašai atkirpti 40cm balto audinio ir po 20cm pasirinktų spalvotų. Tikrai pakaks. Sumokėsit kokių 12lt.

Taip pat reikia susirasti nemažą dėžę, kuri galėtų atstoti picos kepimo krosnį. Mes tam panaudojom batų dėžę, bet tokią nestandartinę, didesnę. Dėžėje padaryti "dureles" ir nepamiršti išsikirpti ližės, kuri būtina picų kepimui.




Paskui prasidėjo kruopštus darbas su veltiniu. Pirmiausia išsikerpam apskritimus iš baltos medžiagos, kurie bus picos pagrindai. Mes kirpom keturis, tiek, kiek yra šeimos narių. Paskui iš spalvotų medžiagų karpom "ingredientus" - mes pasidarėm mozarella, grybukus, morkas, pomidorus ir salotas. Rankelė tikrai pavargsta..






Na o tada prasideda pats smagumas vaikui - dėlioti "ingredientus" ant picų pagrindų ir paruoštas picas pašauti į krosnį, paskui nepamiršti ištraukti ir įdėti kitą :) Džiugui tikrai smagu! Tad gal ir jūs nutartumėte šia veikla paįvairinti savo kasdienybę. O ir šiaip girdėjau, kad pasigendama blog'o įrašų :)





1 comment: