10 Mar 2014

Savaitgalis Prahoje - 2 dalis

Antrą dieną išsimiegoję, persimiegoję ir atsikėlę prieš devynias ir papusryčiavome patraukėme į Zoologijos sodą pėsčiomis. O jis yra GANA toli nuo viešbučio. Pakeliui sutikome žymųjį "šokantį namą", kuris pasirodo išėjo toks tik dėl to, kad naujosios dalies statytojai nenorėjo užstoti pilies vaizdo seniesiems gyventojams:


 Taip pat praėjom pro įspūdingą Nacionalinį teatrą ir vėl pasiekėme upę:


Tada dar prasiėjome pro žydų kvartalą, kur viskas mokama, išskyrus vieną sinagogą ir buvo uždaryta:






Perėję per kažkurį iš daugybės tiltų vėl atsidūrėme kitoje pusėje ir vėl kopėme į didelį kalną su gigantišku metronomu. Tuomet perėjom nemažą Letna parką, kur visi vietiniai - bėgikai, mamos su vežimėliais, čekai su šunimis be jokių problemų maukė alų 10 valandą ryto. Tai Justas neatsiliko:






Na ir taip mes ėjom ėjom, kol pagaliau apie pietus pasiekėme Zoologijos sodą, kuris yra gerai vertinamas visame pasaulyje. Įėjimas - 200 kronų (apie 25litus). Na, o ten mes ėjom ėjom ėjom visur iki vakaro ir netgi ne viską spėjom ir pajėgėm aplankyti:

























Nusikalę ėjom atgal, jau pralenkdami gana patraukliai atrodantį lunaparką. Grįždami pasižvalgėme po turistų kupiną miestą, pavakarieniavome be didesnių problemų ir lūžom:




Trečią viešnagės dieną, sekmadienį, buvom užsirezervavę laiką Mind Maze žaidimui. Kaina nemaža - 950 kronų 2-4 žmonių komandai (beveik 100lt), trukmė - iki valandos, bet įspūdžių ir proto mankštos - į valias. Nuotraukų nebus, tik papasakosiu daugmaž :)

2-4 asmenų komanda tam tikru rezervuotu laiku, išklausę instrukciją, yra įleidžiami į nediduką kambarį ir užrakinami. Žaidimo tikslas - per valandą iš to kambario išeiti. O tam reikia spręsti įvairias užduotis, rasti paslėptus dalykus, raktus, minti mįsles, įminus vieną, priartėji prie kitos ir pan. Taip palaipsniui, ieškodamas užuominų iš to kambario išsivaduoji. Mes (nesigiriant) tapom antrąja komanda per kambario istoriją išėję iš kambario be organizatorių užuominų ir pirmąja tokia komanda, kurią sudarė tik du žmonės :) Tikrai buvo smagu ir reikėtų tokio Vilniuj - investicijų nedaug, o verslo yra :)

Na ir pabaigai dar vaizdų:











Buvo smagu, bet vaikų pasiilgom BE PROTO!

4 comments:

Giedre said...

Koks įdomus paukštukas oranžinis!
O tas žaidimas vyksta anglų kalba?

Asta ir Justinas said...

Aha, vyksta anglų kalba, na kitaip tariant nesvarbi kalba :)

M. said...

Portretai jūsų gražūs. Ir begemotai:))
Bet kaip krūtai jūs tam žaidime!..Sveikinimai!:)

Kristina said...

Ačiū už reportažą! Ir sveikiname įveikus kliūtis:)