9 Aug 2011

Paroda Druskininkuose

Praeitą savaitgalį keliavome visa šeimyna į šunų parodą Druskininkuose. Čia toji pati, per kurią pernai užklupo uraganas, bet vistiek Guglui viskas baigėsi itin sėkmingai - http://lipnickai.blogspot.com/2010/08/paroda-druskininkuose-antroji-diena.html

Parodos truko tris dienas. Penktadienį mes išvis nekeliavom, šeštadienį buvom tik žiūrovais visų veislių parodoje, o sekmadienį Guglas dalyvavo tik retriverių parodoje, kuri mums labiausiai ir patinka. Nors karštis buvo nemažas, buvo smagu visiems:


Šiek tiek gražių šunyčių:



Guglo veislyno draugas Vilis skuodžia kaip vėjas (pirmas):

Paruošti parodos trofėjai ir pjedestalas:



Pagrindiniame parodos ringe vyko daugybė smagių pramogų. Ne visas matėme, bet keletą užfiksavom ir net sudalyvavome. Štai čia paklusnių šuniukų demonstracija - į ringą atėjo keletas skirtingo amžiaus ir veislės šunų ir demonstravo savo paklusnumą šeimininkui. Gražu pažiūrėt:


Paskui štai vyko ėdrūnų konkursas. Netikėtai sumanėme sudalyvauti ir Guglas "paėmė" trečią vietą (gal būtų pasisekę labiau, jei būtų nevalgęs pusryčių), o jo draugė Smiltė nugalėjo! Reikėjo lėkštelę maisto sutaršyti kuo greičiau (Guglo su Justu nuotraukoje nelabai matosi, bet galima įžvelgti netoli rožinės vėliavos). Dovanų vaikis gavo kamuoliuką ir skraidančią lėkštę:


Guglo sesutė Hermė tą dieną triumfavo - tapo pačiu pačiu geriausiu parodos auksaspalviu retriveriu. Valio sesei!:

Įvykus parodos pasirodymams ringuose, veiksmas persikelia į pagrindinį ringą, kur jau pasirodo patys gražiausi parodos šunys ir vyksta keletas konkursų. Porų konkursas:


Veislynų konkursas:


Pasibaigus šeštadieninei parodai, daug kas išvažiuoja, kiti pasilieka su palapinėmis. Mes pasilikome, nes sekmadienį turėjo pasirodyti Guglas specializuotuoje, tik retriveriams skirtoje, parodoje. Be to, kažkaip po viso to šurmulio taip smagu likti tame oro uoste, laksto palaidi šunys, dūksta, žaidžia.. Deja, šįkart tie palaidi šunys ir nelaimę šiokią tokią iššaukė.. Guglas su Justu ėjo gražiai vandens. Prie jų priėjo milžiniškas dogas, šiek tiek pauostė Guglą ir jį puolė! Liudininkai sako, kad Guglas buvo net porą kartų žiauriai iškeltas į orą - už pakarpos, už kojos.. Brr, kas matė, sakė, kad buvo tikrai baisu. Bet svarbiausia, kad viskas baigėsi tik prakirsta Guglo lūpa.. Ir dar mažylis buvo liūdnas labai.. Man atrodo, kad gal ir rezultatams kitą dieną tai atsiliepė..

Guglas apkerpamas, nes prieš parodą po palapinių išvykos atrodė kaip Mauglis. Taip visi sakė :):


Čia va poilsiaujame sau maloniai:



O čia jau sekmadienį laukiame savo pasirodymo tiek mes, tiek Vilis, kuris netgi buvo Guglo konkurentas ringe:(:




Teisėja britė pasitaikė labai miela, kruopšti, bet tuo pačiu ir lėta. Tad renginio pabaigos jau ir nebesulaukėme:

Prasideda veiksmas tiek mūsų ringe, tiek kituose, kuriuose vyko specializuotos kitų veislių parodos:










Guglą pravedė Meda, nes Sigita tuo pačiu metu turėjo pravesti Vilį. Medai tariam didelį didelį AČIŪ! Gugliukas "paėmė" trečią vietą, gavo įvertinimą "puikiai" ir mes visi tuo patenkinti, ypač po smurto protrūkių prieš jį..:






Guglo mamos Bitės šeimininkė Jolita padarė tikrai geresnių nuotraukų, jei įdomu, galite pažiūrėti Astos profilyje "Facebook", albumas pavadinimu "Keli neatsitiktiniai žvilgsniai parodoje".

4 comments:

M. said...

Sveikinimai prizininkui! Skaiva su savo taksų šeimynėle gal taip pat buvo?:)

Asta ir Justinas said...

Žinoma, man rodos, kad ir sekėsi jiems ten neblogai, bet nežinau tiksliai :)

Kristina said...

O kokia antroj nuotraukoj suniuku veisle? Pas Liuda toks:)

Asta ir Justinas said...

Nežinau veislės, bet juokingas :)