23 Aug 2014

Mūsų trumpos atostogos - Lenkija, 1-oji ir 2-oji dienos

Šį rugpjūtį ištrūkome labai neplanuotų trumpų atostogų. Ta proga nutarėme nuvykti neskubėdami Lenkijos pajūriu iki Danijos sostinės Kopenhagos, kurioje nesame buvę.

08 15 ankstų ankstų rytą leidomės į kelią per Lenkiją, čia ir prasidėjo eiliniai keiksmai Lenkijos keliams, nors turime pripažinti, kai kur situacija jau gana nebloga :)







Šįkart galvojome nelėkti strimgalviais per Lenkiją, pabūti ir čia, į priekį keliavome viršutine šalies dalimi su keliais sustojimais, dar tikėjomes aplankyti "Vilko guolį" - buvusią Hitlerio buveinę, kuri turėjo būti įspūdinga, bet mes sugebėjome pakliūti į siaubingą liūtį ir jos nerasti, tad liūčiai nurimus pasitenkinome poilsiu kažkuriam mieste :)







Pirmosios dienos pavakarę pasiekėme Štuthofo koncentracijos stovyklą, Džiugas buvo gana pasibaisėjęs ten vykusiais įvykiais, Emilei buvo gana dzin. Gaila, atvykome į darbo pabaigą, tad teko viską apibėgti gana greitai:















Šiek tiek pavažiavę paskui iki miestuko pavadinimu Stegna, pirmajai nakčiai apsistojome ten esančiame kempinge. Miestukas - kaip mūsų Palanga, su daug žmonių ir kičo, visko DAR DAUGIAU, tai nepatiko, užtat ten gana pigiai ir skaniai prisivalgėme, pernakvojome.





Ir 08 16 judėjome toliau - į nedidelį miestuką Dziwnowek, kur kelioms dienoms apsistojome "Wiking" kempinge, pora šimtų metrų iki jūros. Apie tai - kitame įraše, kad visko nebūtų per daug. Labanakt!

3 comments:

M. said...

Oho, net ir dviračiai kartu keliavo!..:)

Asta ir Justinas said...

Be dviračių būtų buvę mums nelengva, nes ir vaikai ten ramūs sėdėdavo ir transportu nereikėdavo rūpintis miestuose :)

Vilnelė said...

"Vilko guolį" rasti tikrai sudėtinga, mes tik iš antro karto pataikėm. Ten didelė teritorija, su dviračiais būtų kaip tik :))
Štuthofe pastebėjote giminės atstovus, galėsit Riešės seneliui papasakoti, kad buvot