20 Sept 2015

Danijos Muzikos muziejus

Šį savaitgalį Justas buvo Lietuvoje, bet sekmadienis - muziejų diena yra šventa, tad aš išdrįsau nuvairuoti į Kopenhagą su abiem vaikais, kas mane kolkas gasdino dėl eismo, bet nebuvo taip jau baisu, tiesiog reikia daug multitaskinti - nepasimesti juostose, žemėlapyje, o tuo pačiu dar vaikus aptarnauti - duoti sausainį, atsigert, atsakinėt į klausimus...

Šįkart tikslas buvo Muzikos muziejus, įsikūręs tose patalpose, kur ir Karališkoji Danijos Muzikos akademija.

Muziejus tik pernai perkeltas į šias patalpas, tad dar visas kvepiantis naujumu ir nemokamas. Labai paslaugus personalas - pakalbino vaikus, paklausė lietuviškų žodžių, papasakojo apie muziejų ir davė planšetę, kurią priglaudus nurodytose stendų vietose, joje gauni informacijos - tekstinės, nuotraukų arba net garsinės, kai gali paklausyti ekspozicijoje sustatytų eksponatų. 

Muziejus nėra didelis, iš esmės, keturios dalys:

  • apie Danijos muziką;







(smuiko sudedamosios dalys)




 (Džiugas visada paprašo nufotografuoti prie didžiausią įspūdį palikusio eksponato)


  • apie pasaulio muziką;




  • apie Europos muziką;








  • ir studija, kurioje galima instrumentus pačiam išbandyti - neslėpkime, tai smagiausia dalis :))



(Džiugui šitas kažkodėl patiko labiausiai)

(Jai tinka)





Tikrai šaunus muziejus. Na aš čia dar nemačiau nešaunaus, bet čia gal ir požiūrio reikalas :)

Po muziejaus dar aplankėme netoliese esančias dvi vaikų aikšteles - jos čia visos žavingos, įdomios, skirtingos. 

Pirmoji kurta Monstrum, kurie mane tikrai žavi, na jūs tik pažiūrėkit jų darbus svetainėje - Bokštų aikštelė. Joje vaizduojami žymūs Kopenhagos statiniai, čia vaikai gali čiuožti, žaisti smėlio dėžėje, kopti į tuos bokštus, žiūrėti pro žiūronus ir kalbėti per tokį vamzdį iš viršaus su žmogumi, stovinčiu apačioje prie analogiško vamzdžio. Nuotraukų nedaug, nes turėjau tik telefoną ir šiaip yra ten ką veikt:



Antroji aikštelė visai greta šios - Vandens aikštelė.  Dabar vandens buvo jau minimaliai, bet šiltomis vasaros dienomis turėtų būti velniškai smagu - galima valdeniu šaudytis iš patrankų, yra vandens labirintai, grioveliai, takeliai ir t.t.:







Tiesa, netoliese, tame pačiame parke yra bent keli skate parkai ir eismo aikštelė, kur vaikai dviračiais mokosi kaip reikia elgtis gatvėje. Ši - artimiausiuose mūsų planuose.

Puikiai praleidome sekmadienį, toliau ieškosime įdomių muziejų ir aikštelių. Gražios savaitės ir pergalės krepšinyje!

1 comment:

Ginte said...

Tas muziejus fainas atrodo, bet aikštelės tai pribloškė !