6 Sept 2015

Karališkasis Arsenalo muziejus (Royal Arsenal Museum)

Tęsiame vizitus po nemokamas Kopemhagos įdomybes :) Šiandien aplankėme miesto širdyje esantį Royal Arsenal muziejų. Jis pasirodė esąs gana nemažas ir tikrai įdomus, ypač karines įdomybes mėgstantiems.

Pirmame aukšte, didžiojoje jo dalyje, išstatyta grandiozinė patrankų kolekcija - nuo naujausių iki seniausių bei medinio patrankų pakėlimo įrenginio:















Kitoje pirmojo aukšto dalyje įrengta greičiausiai laikina paroda apie dano kario gyvenimą Afganistano kariniame kaimelyje. Viskas sukurta ten taip, kad būtų kuo artimiau tikrai kario kasdienybei. Čia, kaip supratome, yra kambarys Danijos kareivinėse arba tiesiog kario namai Danijoje:


O toliau - jo gyvenimas Afganistane - žaidimų stalas, sporto įrenginiai, tualetas, virtuvė:











Vienu momentu buvo netikėtai aptemę, kad matytume vaizdą naktį o ir šiaip tikrai įdomus jausmas, nes net visa žemė padaryta kaip ten - akmenuota ir nešvari, net purvini išėjom :):










Ir pasirodo, kad mūsų laukė dar didžiuuuuulis. moderniai įrengtas antrasis muziejaus aukštas:




















Paskutiniame parodos kampelyje dabar (manom, kad tai - laikinoji paroda) įsikūrusi paroda J.R.R. Tolkieno "Žiedų valdovo" tema, tikrai daili:
















Žodžiu, jei Kopenhagoje sukinėsitės kažkur aplink Parlamentą ar pagrindinę biblioteką, būtinai aplankykite ir Royal Arsenal muziejų, mums jis labai patiko.


No comments: