28 Oct 2015

Kopenhagos zoologijos sodas

Praėjusio Džiugo gimtadienio proga važiavome į Kopenhagos Zoologijos sodą apžiūrėti žvėrių, Ir mums tikrai labai patiko, vos spėjom viską apeiti ir norim sugrįžti dar ir dar ir dar.






Vizitas prasidėjo šiokiais tokiais nusivylimais, nes:

- tuo metu kažkodėl nebuvo nei baltos (Džiugo mėgstamiausios) nei rudos meškos;
- nebuvo ir pandos (Emilės mylimiausios).

Bet teko nenuliūsti ir sutikti ir kitų įdomių gyvūnų:














Esu minėjus, kad danams yra svarbus dramblys kaip simbolis. Tad nenuostabu, kad dramblių apartamentai užima didelę dalį viso sodo - yra didžiulis pastatas, šalia išlikęs senasis jų namas, taip pat yra visas tarsi mini muziejukas dramblių tema, kur galima susipažinti, kokios yra dramblių rūšis, kuo jie vertingi, yra mini kino teatras ir įvairių interaktyvių veiklų:








Tada matėm daug įvairiausių gyvūnų - tingų tigrą, labai juokingas ūdras, kurios kažkodėl visos septynios viską veikia vienoj krūvoj. Buvo atskiras džiunglių pastatas (puiki vieta sušilti, kai sušali vaikštinėdamas), jame tukanas, kuris Džiugui nusišypsojo, visokie vėžliai, krokodilai, gyvatės, vabalai, varlės, drugeliai...














Buvo visokių labai juokingų beždžionių, šios, panašu, užsiiminėjo darbeliais:



Paskui vėl išėjome į lauką, labai patiko kengūros - jos vaikštinėja tokioj pievelėj, kur galima vaikštinėti su jomis kartu:





Tada atradome tunelį po gatve ir ten buvo dar viena sodo dalis. Kur mus pasitiko Pepės Ilgakojinės arklys. Negalvojau, kad jis egzistuoja!



Šitoje dalyje nemažai vietos užima "Vaikų ZOO", kur vaikai gali:
- įlipti pas ožas, jas glostyti ir myluoti;
- patekti į triušio urvą;
- pasivaikštinėti po didžiulį tokį labirintą;
- išmėginti bėgimo trasą, kad suprastų, kokio gyvūno greičiu bėga;
ir t.t. ir t.t. Mes, jei nuoširdžiai, visko net neišbandėm iki uždarymo:




Dar antroje zoologijos sodo dalyje buvo didžiulis aptvaras, kuriame bėgiojo visokie geriečiai gyvūnai - antilopės, žirafos, žebrai, raganosiai ir begemotas dar slampinėjo:





Patiko mums labai, nors malonumas šitas tikrai nepigus, bet per kažkiek dienų, šiek tiek primokėjęs kronų gali nusipirkti metinį pasą ir eiti nors ir kasdien!



1 comment:

Giedre said...

Ūdros tikrai smagios! Liūtukai jauni <3
Norėčiau.