11 Apr 2012

Geležinkelių muziejus

Mes su Džiugu pradėjome nuobodžiauti kai kuriomis dienomis, tad nutarėme pasivaikščioti po muziejus. Tą dar labiau paskatino vykstanti akcija, kurios metu reikia aplankyti bent 10 muziejų, surinkti jų ženkliukus ir galima laimėti prizų. Tačiau, ne prizuose esmė. Mums tiesiog smagu. Ir daugiau vargu ar kada prisiruoštume per darbus ir veiklas.

Pirmąją dieną aplankėme net tris muziejus, pasistengsiu kiekvieną jų apžvelgti, pabrėždama jų įdomumą, pritaikymą šeimoms su vaikams, interaktyvumą ir apskritai - kokį įspūdį sukėlė ir į kuriuos verta sugrįžti, kai Džiugas paaugs. Be to, gal kažkam iš blog'o skaitytojų bus naudinga, o ir Vilniaus muziejuose lankytojų padaugės, nes šiandien visuose trijuose buvom praktiškai vieninteliai lankytojai..

Taigi, pirmasis - Geležinkelių muziejus. Jis įsikūręs Geležinkelio g. 16, kitaip tariant - Vilniaus Geležinkelio stotyje, antrajame aukšte. Tad, mieli draugai, kai keliausite traukiniu kitą kartą, būtinai užsukite, tekainuoja tris litus :) 

Muziejus nedidukas - viso labo trys nedidukės salytės. Pirmojoje - įvairiausia su geležinkeliais ir traukiniais susijusi atributika, detalės, aparatai... :









Antroji salė - maketų - tikras rojus vaikams.  Yra trys didžiuliai maketai, kuriuose važinėja traukinukai, juos galima tyrinėti valandų valandas.. Vaikams sustatyti staliukai, kur jie gali piešti, spalvinti, skaityti knygutes apie traukinius, ant sienos - vaikiškų piešinių parodėlė. Labai miela ir dailu:






Trečioji salė - kino - joje galima pasirinkti kokį - animacinį ar vaidybinį filmą pažiūrėti ir muziejaus darbuotoja jį paleidžia. Mes pasirinkome animacinį apie saugų traukinių eismą, ten rodė, kaip bobutėms negalima kirsti bėgių bet kur, nes baigsis nelaime, ir panašius dalykus. Džiugą tikrai įtraukė, filmukas kokybiškai sukurtas:



Muziejus man patiko savo paprastumu ir pritaikymu vaikams. Išeidama pagyriau, kad daug dėmesio skiria vaikams, sakė būtinai grįžti, kai Džiugas paaugs ir užsukti šeštadienį, galbūt ten vyksta kažkas specialiai vaikams, nebeįsigilinau.  

Interaktyvumo, išskyrus judančius traukinius ir minėtą filmuką, nerasta, bet čia jo ir nepritrūko. Vaikams pritaikyta - tiek ekspozicija, tiek patekimas į muziejų - yra liftas pakilimui su vežimėliu, tik jį reikia specialiai išsikviesti, kad vietiniai nepiktnaudžiautų :)

Žodžiu, apsilankykit! Va kokie laimingi būsit:

1 comment:

M. said...

Oho, kaip turiningai leidžiat laisvalaikį!:) Lenkiu galvą..:D Gal kur nors yra muziejų apžvalgininkės etatas?..Lagaminai kelia nostalgiją. Rokišky vienas lyg ir yra dar likęs:)