11 Apr 2012

Pinigų muziejus

Pinigų muziejus kone naujausias ir moderniausias Vilniuje. Jis save pristato kaip siūlantį interaktyvią kelionę po pinigų pasaulį. 

Pirmiausia, paminėsiu, kad kažkaip neišėjo labai detaliai visko apžiūrėti, nes Džiugą viliojo laiptai ir keisti nepaslėpti muziejaus užkaboriai. Kai viena akis - į vaiką, kita - į eksponatus, tai gerai nematai nei vieno iš šitų dalykų :) Teks eiti dar kartą. Muziejus nemokamas, įsikūręs miesto centre, užeikite kada būdami.

Muziejuje yra du aukštai su daug daug eksponatų - monetų banknotų, brangenybių, vertybių.. Iš tikrųjų, bendras įspūdis tai toks labai prabangus tikrai, nemažai investuota į muziejaus kūrimą. Taip pat labai daug interaktyvios veiklos - ekranai su testais, žaidimais, informacija...Stovi net senovinis telefonas - vaikštant aplink jį, lankytojas jį pakelia ir pakalba su Lietuvos banko valdybos pirmininku :)

Čia grindys tokios stiklinės, pro jas matosi rūsyje padėta kokia tai sidabrinė vaza. Džiugui baisoka:


Čia toks interaktyvus pasaulio žemėlapis - pasirenki šalį ir atsidaro informacija apie jos valiutą:






Džiugas aptiko taką iš nulių, kuris jį ir žavėjo, ir traukė ir gąsdino tuo pačiu:



Šitas patiko:


 (prašau nekreipti didelio dėmesio į milžinišką svorį, ant svarstyklių buvome dviese:))

Visa brangenybių salė, viskas taip žiba, tviska..:


Dėdė, kalantis pinigiukus:


Taigi, muziejus dailus, naujoviškas, interaktyvumo tikrai per akis, kartais netgi atrodo per daug. Vaikams su vežimėliais pritaikyta beveik viskas, išskyrus įėjimo duris :) Vyresniems vaikams išvis turėtų būti čia įdomu, nes galima nagrinėti ir nagrinėti viską..

Žodžiu, eisim dar kartą atidesniam vizitui :)

PAPILDYTA 2014 vasario 8 dieną:

Kaip ir žadėjau - apsilankėm dar kartą. Ir dar kartą įsitikinom, kad tai puiki vieta visiems - ir suaugusiems ir vaikams, pilna interaktyvių žaidimų, netgi minimalių prizų. Papildau nuotraukomis:



















2 comments:

M. said...

Oho, kaip brangiai kainuotumėt, jeigu būtumėt auksiniai!:)))
Svoris visai ne milžiniškas- dažnai ir vienas žmogus dar daugiau sveria:)

M. said...

Nebepasisvėrėt..:D