20 Apr 2013

Du vaikai dvi šventės

Penktadienį mūsų namuose buvo dvi šventės - Emilė šventė 8 mėnesių sukaktį, o Džiugui suėjo 2,5 metukų. Deja, šventę apkartino Džiugo liga. Kitaip tariant, 2,5 metų proga jis pirmąkart rimčiau susirgo - taip, kad beveik savaitę turi sėdėti namie su aukšta temperatūra, kosuliu ir sloga. Gaila vaiko, ne tas žodis.. Ypač, kai pavasaris už lango.. O dar ir dėdė Laurynas su teta Giedre atvažiavę yra. Na, bet šalin liūdnas mintis, geriau pakalbėkim apie tai, kaip vaikams sekasi augti.

EMILĖ:

Šiuo metu ji sveria 10,1 kilogramo ir yra 71 cm ūgio. Kas reikštų, kad yra tikra mažo ūgio storulė. Kaip bandelė. Ji po truputį jau savarankiškėja - pati visaip vartaliojasi, keičia padėtis iš sėdimos į gulimą, iš gulimos į ropojamą, iš ropojamos vėl į sėdimą ir t.t. Domisi žaislais ir šiaip belekokiais daiktais, tokiais kaip šaukštai, šiaudeliai, popierėliai ir t.t. Žinoma, viskas keliauja į burną, o joje tėra du dantys, kiti kažkaip nustojo augt :) Pradėjo rimtai valgyti žmonių maistą - ragauja košes, vaisius, mėsytę ir barankas, kasdien atranka kažką naujo maisto racione. Dienas leidžia dažniausiai su mama - vaikšto į baseiną, du kartus per dieną eina į lauką, susitinka su draugais ar giminėmis, parsiveda brolį iš darželio, kartais nukeliauja į leliukų kiną ir laukia nesulaukia dviračių sezono atidarymo!



Čia susitiko su Matu. Pas Emilę kuklumo nerasta - griebė už pakarpos, traukė prie savęs ir šypsojosi. Matas net nusigando:









DŽIUGAS:

Šiuo metu jis sveria 13, 5 kilogramo ir yra 92 cm ūgio. Yra labai smagaus amžiaus, kai viskas labai įdomu ir apie viską galima pasikalbėti. Žodynas jo tikrai platus, toks platus, kad pažeria jau tikrai nemažai kalbos "perliukų". Šiaip jis toks tyrinėtojas ir stebėtojas, dažnai labai atsargus, nieko nedarantis strimgalviais. Labai mėgsta keliauti į darželį - ten piešti, lipdyti, gaminti, žaisti, viską tyrinėti ir kasdien vis ką nors naujo atrasti, jam viskas yra taip įdomu - vakar parke pamatė skruzdėlę, tai išsiklausinėjo kas ji tokia ir kur keliauja. Dabar labai džiaugiasi pavasariu, nori kasti smėlį, rinkti akmenis ir stebi, kada jau medžiai bus žali žali, kas reikš keliones prie ežerų, pasivažinėjimus dviračiais ir kitas smagybes!

 Čia jis taip serga, su specialiu staliuku, su gėrimais, razinomis ir kitais "sirgimo atributais":



Geroooo savaitgaliooooo!!!

5 comments:

Giedre said...

Sveikinimai! Kaip faina vaikams, kiekvienas mėnuo šventė :)
Berniukas tikrai atrodo nusigandęs:D

L. said...

Sveik greiciau, Dziuguti

Unknown said...

Jau praktiškai sveikas, na gal ryt bus visiškai sveikas :)

Unknown said...

Dabar šito linkėjimo labiau Emilei reikia..

vilnele said...

10 nuotraukoje Emile tikra sumo imtyninke