1 Apr 2013

Lipnickų Velykos

Papasakosiu, kaip prabėgo mūsų baltos Kalėdiškos Velykos. Pasiruošimą pradėjome jau penktadienį, dvi dienos prieš Velykas, kai Džiugas grįžo iš darželio ėmėmės kiškių iš tualetinio popieriaus ritinėlių gamybos. Deja, sekėsi sunkiai, gal Džiugas pavargęs, o gal tiesiog "neužsikabino"..








Šeštadienį ėmėmės kiaušinių marginimo svogūnų lukštais, kiaušinių dažais, lipdukais bei flomasteriais. Kol virė kiaušiniai Džiugas nupiešė keletą atvirukų giminaičiams.
















Pirmąją Velykų dieną kartu su teta Rita ir mama-močiute Diana keliavome pas Justo tėvus Velykinių pusryčių. Džiugas įgudo mušti kiaušinius, mušti labai patiko, valgyti - pusėtinai:











Dabar intarpas apie dovanas. Močiutė Diana nustebino tooookiais mezginiais mus visus! Vaje vaje, kad man jos šitas genas...:




Antrąją Velykų dieną vaikai leido pamiegoti. Emilė buvo užsiėmusi:

Išsimiegojome, susiruošėme, "pasidžiaugėme" per naktį iškritusiu sniegu ir šiaip ne taip neužklimpę nusigavom iki Riešės. Ten statėm besmegenius!














Ačiū visiems, kas per šventes buvo su mumis!

6 comments:

Vilnele said...

Nors ir žiemiškos, bet smagios Velykos :)

M. said...

Snieguotos Velykos irgi turi savo žavesio!:) Gera nuotrauka, kur Riešės seneliai ir šuniukas:))
Emilė labai juokinga su ta kepure:D

L. said...

Dziugo megztinis labia grazus, airiskas :) O siaip tai is nuotrauku jeigu ne kiausiniai, tai tikrai pagalvotum kad Kaledos, o ne Velykos :)

Mian said...

Dziugas is doing all work very seriously.:D

Giedre said...

Tie taškuoti kiaušiniai jūsų darbas? Labai dailūs!
Įspūdingi mezginiai! Ak, kad ir man močiutė Diana kokį grožį numegztų...:)

Unknown said...

Mian, oh yeah, Dziugas is really serious about art like his aunt :D Giedre, jo taškuoti pagaminti tiesiog prilipinant apvalius lipdukus prieš dedant į dažus.