3 Jul 2012

Suomija - Ruka

Keturioliktoji kelionės diena. Liepos 3.

Skaniai išsimiegojome namelyje. Ryte leidomės į neilgą kelionę iki Rukos. Tai apie 30km nuo mūsų namelio nutolęs mėgiamas ir gražus slidinėjimo kurortas, kuriame ir vasarą yra veiklos. Na, nelabai daug - yra vasaros rogučių trasa ir dirba kelios parduotuvės. Na ir galima taipogi vaikščioti daug visokiais takais takeliais ...







Sutikome daug elnių. Labai simboliškai čia jie parkavimo aikštelėje, skirtoje tik konferencijų centro lankytojams:



Paskui Džiugas užmigo vežime ir mes visi užkilome ant kalno, iš kur atsivėrė gražūs vaizdai. Netgi čiupinėjom sniegą!:















Tiesa, iš Rukos prasideda populiariausias Suomijoje Didysis Meškos pasivaikščiojimo takas, vedantis per kalnus, ežerus, upes, link Nacionalinio parko. Viso labo, 80 kilometrų :) Bet tame kelyje netgi yra įrengti namukai nakvynei, laužavietės ir pan. Reikės Justui su vyrais grįžti ir šitą kelią nueiti :) Rašoma, kad užtrunkama 4 - 6 dienas.Yra ir Mažasis Meškos pasivaikščiojimo takas, prasidedantis visai netoli mūsų namuko. Galbūt ryt nuvyksim ten apsižvalgyti, gal ir pavyks nueiti kokį kilometrą, kitą ...

Grįžom į namuką, pasikepėm vištytės grilyje, Džiugas pabuvo ant lieptelio, kol buvo pakrikštytas įvirtimu į vandenį. Dar spėjau nufotografuoti minutę iki kritimo :) Šiaip žiauru - nes vanduo LABAI šaltas, o ir krito jis taip, kad sušlapo VISAS. Paskui nebenorėjo artintis prie vandens. Kokią valandėlę.



5 comments:

L. said...

Kokios temperaturos oro ir vandens?

Justinas said...

Na oro tai diena buna ir 16-17 laipsniu dabar, kai jau oras dabar pagerejo. O vandens tai nezinau, bet pagal jausma tai kazkur iki 10. Po pirties isokus tai panasus jausmas kaip i ekete..

Vilnelė said...

Vargšas Džiugutis :(
o į pirtį jam patinka eiti?
Kaip jūs į kalną visi pasikėlėte su vežimu ir šuniu?

M. said...

Vargšas vaikas!..:)) Šitokie ekstrymai!..:D

Asta ir Justinas said...

Joo, nemenkas jam ten šokas turėjo būt įkrist į tokį šaltą vandenį .. Bet prieš tai mirkė rankas visaip, gal apsiprato. Šiaip atsargiai jis elgiasi, tik šįkart užkliuvo už tiltuko .. Pirtis jam patinka labai, net išbūna ilgokai, atsisėda prie Justo ir sako "sėdim" :))) Į kalną ten nedaug reikėjo lipti kažkaip, tai kažkaip bendrom jėgom - Justas stumia vežimą ir veda Guglą, kuris iš inercijos dar ir padeda Justui traukdamas :) O aš nešu savo pilvą..