2 Jul 2012

Suomija – namukas puikutėlaitis


Tryliktoji kelionės diena. Liepos 2.

Tame tuščiajame kempinge atsikėlėm lietui pliaupiant palapinėj. Galvojom, ką daryti.. Palapinėj kažko užkandom, vos ne su pižamom susipakavom ir sparčiai išvažiavom. 

Šiandien turėjom nuvykti apie 200km iki mūsų antrojo iš anksto išsinuomoto namuko. Pakeliui užsukome į Kuusamo miestą, kuris pasirodė tikras didmiestis, su žmonėmis, mašinomis ir judesiu. Po šitiek laiko.. Iš pradžių nudžiugom galimybe pasižmonėti, apsiprekinome parduotuvėse, vėl išleidom krūvą eurų (vaje, kaip čia viskas brangu, lauktuvių nelaukit...) pasižvalgėme ir ... pakako! 

Dar Džiugas kažkoks šiandien be pietų miego ir itin irzlus, tai visi tam didmiesty tik nuotaiką susigadinom ir patraukėm toliau. 

Pravažiavom slidinėjimo kurortą Ruka, dar šiek tiek pavažiavus susitikom su šeimininke ir ji palydėjo mus iki namuko. 

O jis yra nuostabus! Miške, prie pat pat ežero. Padarytas gražus priėjimas iš akmenukų, yra netgi valtis, viskas naujai įrengta viskas, sauna, grilis ... Iš tikrųjų, tai šitas namukas yra be elektros ir vandens, bet užtat koks fainas! Vanduo – iš šaltinio, praustis galima pirtyje, namuke yra dujos viskam virti ir t.t., apsišvietimui – žvakės, bet kam jų, kai čia amžina diena... Ir dar – labai bijau iš anksto džiaugtis – bet nėr uodų! Ir saulė švietė atvykus šilčiausia, Džiugas ėjo jau plikas ežeran. 






Žodžiu, aš jau buvau pavargus nuo drėgmės, nežinojimo kur šiąnakt nakvosim ir pan. Justui su Džiugu ir Guglu tai čia rojus, man irgi beveik, bet mano padėty gal kiek suprantama, jei keli zirzaliukai išlenda...Dar kažkaip rūbus labai ne tokius pasiėmėm - čia reikia gerų batų, striukių ir kelnių, kaip visi vietiniai dėvi :)

Tai tiek, papoilsiausime čia šiek tiek! Neilgas įrašas šiandien, bet vis šis tas ...

4 comments:

Vilnelė said...

Čia jau ne namukas, o visi rūmai, palyginus su prieš tai matytais :))
Kuo ten jis apželdintas taip gražiai?

M. said...

Kažkuo lyg Sartus primena...Gero poilsio!:)

Asta ir Justinas said...

Vilnele, lyg vijokliai kokie tai apsodinti. Mama, aha, primena Sartus kažkiek :)

L. said...

Namelis tai pagerintai atrodo, keista tik, su dujom bet be elektros :) O del lietaus tai nepergyvenkit, kapitonas Jasiulionis dar pries 12 metu sakydavo, kad nera blogo oro, yra tik netinkama apranga :)