23 Jun 2012

Suomija - kelionė iki Oulu

Ketvirtoji kelionės diena: Birželio 23.

Šiąnakt numigome jau gana skaniai visi. Ryte tik šienligės „malonumai“ ne kuriuos iš mūsų pažadino...
Šiandien mūsų laukė ne itin įdomi diena – ilga kelionė iki Oulu miesto, Suomijos šalies centre, vakarinėje dalyje prie jūros.

Tik pradėjus važiuoti žemėlapyje aptikom keistą vietą – kelias ėjo tarsi tokiu taisyklingu ratu. Tad mes nusukome pažiūrėti, kas gi ten yra, nes kažkokius įdomaus objekto ženklus lyg ir matėme, bet čia viskas rašoma suomiškai ir švediškai, tad nesuprasi nieko... Privažiavę radome labai labai didelę ir lygut lygutėlę vietą. Radome informacinę salelę. Pasirodo, toje vietoje buvo nukritęs meteoritas, vienas didžiausių pasaulyje. Taip atsirado duobė, o vėliau padarytas projektas jai užlyginti ir plotas pritaikytas dirbamai žemei. Berods ta lyguma yra 6 km skersmens.






Tada ilgai ilgai važiavome.. Per tuščius miestelius ir gatves. Suomiai tikrai kaip išmirę savaitgalį, o ga tik dėl to, kad Joninės. Sustojome ties miesteliu pavadinimu Kokkola, susiradome gražią vietelę prie jūros pietums bei poilsiui tokiam iškyšulyje.




Oulu miestą pasiekėme vakarop, pavažiavome dar šiek tiek už jo ir nutarėme apsistoti kempinge. Pasitaikė labai nebrangus ir neblogas, prie jūros. Tik su ITIN daug uodų, muselių ir išgėrusių suomių. Ai tiesa, viskas čia mums šiai nakčiai kainavo tik 14 eurų – t.y. tiek pat kiek kempingo bare kainuoja du alaus ir viena kola.






Šiaip kelionė sekasi puikiai, oras puikus, šaltoka pasidaro tik vakarais apie 23 valandą, bet ir tai ne itin. Šiek tiek gal pavargome nuo važiavimo, šienligės, uodų ir nakvynės vietų ieškojimo, bet nieko, ryt vakare jau apsistosim namuke ilgesniam laikui! Džiugas laikosi išvis puikiai. Kartais pavargsta važiuoti, bet bandom ištaikyti, kad tuo metu miegotų, pro langą pamatęs vandens telkinį šaukia VANDUOOO, kažin kas bus, kai grįžinėsim per Lakeland‘ą su 180 000 ežerų... Dar jis šiandien maudėsi jūroj du kartus, o mums tai šalta!

Labanakt. Šiąnakt stengsimės išmiegoti visą naktį ramiai. Nebus sunku, nes ji trunka 16 minučių – saulė leidžiasi 01:16, o kyla 01:32.

P.S. Čia, tiesa, yra mūsų prieš kelionę susidarytas kelionės planas, galima sekti, kur esam.

3 comments:

L. said...

Man metines nepamirskit, o siaip tai smagi kelione :)

M. said...

Radau čia atsakymus į anksčiau užduotus klausimus:)
Lagaminas puikiai atrodo 10 nuotraukoje:)))

K. said...

Saunuoliai, jus galit. PIRMYN!