24 Jun 2012

Suomija - pasiekiame Laplandiją

Penktoji kelionės diena. Birželio 24.

Pirmiausia, tai šiandien ryte Vita mus nudžiugino, kad penktadienį susilaukė dukrytės! Labai labai sveikiname, laiminame ją įsijungus į chebrą! Vita, parašyk daugiau, kaip viskas, kaip jausmai ir t.t. Aš lyg tyčia tuo metu, kai Vita gimdė labai blogai miegojau, Džiugas irgi.

Tiesa, čia nuotraukos iš vakar kelios. Fotografavimo metu yra apie dvylikta valanda nakties.





Na šiąnakt miegojom DAR geriau. Atsikėlėm 9 val. Visi, net negalėjom patikėti, kad tiek išmiegojom be jokių prabudimų. Tik kad labai jau suėsti uodų atsikėlėm... O tos užknisančios muselės nedingo ir ryte. Jos taip įkyriai visur lenda, kad papusryčiavom, susikrovėm mantą ir patraukėm toliau.

Traukėm toliau į šiaurę, į Rovaniemi miestą, pažiūrėti, kas vyksta Kalėdų senio kaimelyje vasarą. Esam ten lankęsi ir žiemą kažkada, smagu buvo. Dabar veikia toks parkelis, suvenyrų parduotuvės, visko tik šiek tiek mažiau nei žiemą. Ir vaikų beveik nėra. Gavome ir galimybę aplankyti Kalėdų senį, tik negalima ten fotografuoti, nufotografuoja fotografas ir perki nuotrauką už 30 eurų. Mes vėlgi pagailėjom ir pasilikom šitą prisiminą savo galvose! Džiugas Kalėdų senio išsigando, gal kad pavargęs buvo, bet kuo toliau, tuo labiau jau jam pasidarė smalsi jo barzda ir kepurės burbulas. 








O čia va Džiugas su Justu ant linijos, žyminčios poliarinį ratą:


Tai va pabuvome tame parke kelias valandas ir pajudėjome toliau – dar apie 200km į šiaurę, iki Yllasjarvi kaimelio, kur mūsų laukė mūsų namukas penkioms nakvynėms! 

Mūsų namukas – NUOSTABUS. Jis labai labai mažiukas, bet gal tuo ir nuostabus. Vidury miško (su daug uodų...), aplink yra kitų namukų, bet niekas ten negyvena. Apačioje yra virtuvėlė, stalas, sofa, TV, radijas, WC kambarys su mažyte sauna. Viršuje – palėpėje – mes miegosim. Smagumėlis. Įsikursime, nueisime į sauną ir pagalvosime, ką veikti čia penkias dienas. Džiugui tokiam plote veiklos trūksta trūksta...







Ai ir dar ir dar! Asta jau šiandien vienu akies krašteliu matė du elnius!  
Žodžiu, mes Laplandijoje, čia nėra šalta, mažai gyvybės, tikra ramybė.

5 comments:

Vilnele said...

smagiai keliaujate, šaunūs reportažai, labai smagu skaityti:)
uodų ir aš negaliu pakęsti, mane jie irgi renkasi :(
mes grįžome iš Joninių, plaukimas buvo sėkmingas :)

Giedre said...

šakės kaip šviesu naktį!
namukas tikrai labai suomiškai fantastiškas :)

L. said...

Futbola rodo tas televizorius? :) O siaip tai smagu, noreciau ir as baltasias naktis pamatyti :)

Asta ir Justinas said...

Aha, rodo futbolą

K. said...

Ech, siaurietiskas poilsis!