22 Jun 2012

Suomija - senoji Rauma

Trečioji kelionės diena. Birželio 22.

Na ką, naktis buvo keistoka ... Astai labiau. Justas tai smigo, kaip užmuštas. Iki antros valandos nakties negalėjau priprasti, kad yra TAIP šviesu. Dabar pagalvojau, kad gaila, kad nenufotkinau.. Gal kitą kurią dieną.  Tada dviems valandoms su riksmu be priežasties pakilo Džiugas, tai pamiegojau kelias tik valandas.. Aštuntą ryte jau spigina saulė, tad visi atsikėlėm, pasigaminom pusryčius, susidėjom mantą ir patraukėme toliau. 


Pagrindinis mūsų šios dienos objektas buvo miestas Rauma.  Pakeliui į jį, pasukome tokiu keliuku, kuris mus nuvedė prie jūros. Gera taip buvo, kai vėjas prapūtė. 







Paskui pasiekėme Raumą. Jos senamiestis yra įtrauktas į UNESCO paveldą ir tikrai įspūdingas – daug daug mažų gatvelių su dailiais mediniais namukais, kurie dar ir labai aukšti mums pasirodė. Perėjom daugelį tų gatvelių. Tik nesupratom, kas įvyko, kad mieste niekas nedirba ir sutikom išvis tik keletą žmonių. O paskui atsiminėm, kad penktadienis ir Joninės ant nosies, tad visi suomiai jau užsiėmę šventimu.












Pasivaikščioję po senamiestį dar nuėjome prie jūros, kur aptikome netgi baseiną su jūros vandeniu, laivų prieplauka, papietavome, sėdome į mašiną ir leidomės į kelią. 



Šios dienos planas buvo susirasti nakvynės vietą šiek tiek už Raumos, bet kadangi Džiugas mašinoje labai saldžiai nusmigo, tad mes braukėme planus -aplankyti Eurajoki (miestelį, kuriame statoma nauja elektrinė) ir antrą netoli Raumos esantį UNESCO objektą – bronzos amžiaus kapavietę – ir nutarėm jau važiuoti vis šiauriau. Taip nuvažiavom dar apie 250km iki Vaasa miesto. Kadangi buvo atsiradęs nenumaldomas noras NUSIPRAUSTI, šiai dienai ieškojome kempingo. Pasirodo jį rasti buvo ne lengviau nei ežerą vakar ... Ieškojom ir internetu ir žemėlapiuose ir informacinėse lentose pakeliui. Ir radom! Tad dabar laimingi įsikūrėm ir nusiprausėm, ilsimės ir tikimės nakties su daugiau miego...


6 comments:

M. said...

O uodų ten nėra, kažin?:)Šienligė Astą gal mažiau kankina?

Asta ir Justinas said...

Uodų tikrai daug, mane sugėlė iki ištinimo. Tai vienintelis blogas dalykas čia... O šienligė iki Laplandijos kankino gana smarkiai, ypač po nakties palapinėje. Bet jau Laplandijoj nematau smilgų!

Vilnelė said...

kokia šauni Džiugo kėdutė :)
ir oras šiaurėje geresnis, nei Lietuvoje

Giedre said...

Puiki 7-oji nuotrauka! Tokie gražūs, įdegę abu, tarsi užsieniečiai.

Asta ir Justinas said...

Ir tarsi Maljorkoj.

K. said...

Dziugu, kad bent uodu eksportas is Lietuvos nestreikuoja, reiktu rimciau juo uzsiimti.