22 Jun 2012

Suomija - Baltijos šalys iki Talino

Pirmoji kelionės diena. Birželio 20.

Sveiki, mielieji. Mūsų šeimyna leidosi į ilgą ir, tikėkimės, smagią kelionę į Europos šiaurę – Suomiją. Justas atsiėmė savo diplomą, Džiugas apsikirpo, Guglas suvažinėjo iki veterinarinės atlikti kelionei reikalingų formalumų, Asta pridavė reikiamus tyrimus poliklinikoj ir ankstų trečiadienio rytą mes leidomės į kelią! Mūsų naujoji dailioji Toyota Previa perkišta daiktais – maistu, turistiniais rakandais, rūbais, indais, šaldytuvais, alumi.. Bet telpam!

Pirmosios dienos tikslas – pervažiuoti Lietuvą, Latviją ir pasiekti Estijos sostinę Taliną. Planas vykdytas labai sėkmingai ir smagiai. Vieną kartą sustojome dar Lietuvoje sukirsti sumuštinių, vėliau pasiekėme ir Latvijos pajūrį, kur Džiugas su Guglu atidarė maudymosi jūroje sezoną. Bandėme prie jūros virti makaronus savo naująja kelionine viryklėle. Tai buvo didelė klaida, nes makaronuose buvo itin daug smėlio. Pasigrožėję Latvijos pajūriu, leidomės į kelionę toliau, netoli Talino dar pailsėjome ir užkandome smagioj aikštelėj su daug skruzdėlių ir dilgėlių.









Vakare, apie 20 val. pasiekėme Taliną. Lyginant su kokia Ryga jis mums pasirodė ir turtingesnis ir tvarkingesnis ir šiaip... laimingesnis J Reikėtų kada atidžiau Taliną ištyrinėti, tačiau šįkart tiesiu taikymu patraukėme pas Justo tėčio jaunystės draugą. Arne su žmona Oksana ir sūnumi Eriku pasitiko mus su gausia vakariene, kas tikrai buvo neblogai po visos dienos, praleistos kelyje. Užkandome, pasišnekučiavome, Guglas pašėlo su vietinėm merginom ir ėjome miegoti, kas sekėsi sunkiai, nes ... baltosios naktys.. Nežinau tiksliai, bet kokią dvyliktą nakties dar buvo šviesu kaip vidurdienį. Džiugas užmigo tikrai sunkiai, o ir kelyje buvo neitin ramus, na, gal dar pripras..O Guglas taip sužavėjo vietinius, kad Oksanai net skambino kaimynė pasakyti, kad jos kieme kažkoks gražus šuo laksto. 




Norime labai padėkoti Arnei ir jo šeimai už šiltą priėmimą. Ir dar siunčiame bučkį draugui Tadukui, švenčiančiam garbingą keturių mėnesių sukaktį!

3 comments:

M. said...

Įdomu, kokia kalba su estais bendravote?:)Angliškai?:)

Asta ir Justinas said...

Rusiškai :) Justas šnekėjo, o aš tik supratau viską :)

K said...

Dekui,
nuotykiai prasideda! Dabar skaitysim kaip koki serialia, po posta per diena!