27 Sept 2013

Cinque Terre miestukai ir kelias iki Genujos – 09 22

09 22 po gana neramios nakties vaikų „dėka“, patraukėme toliau – palei Ligūrijos jūrą, per Cinque Terre regioninį parką, įtrauktą į UNESCO paveldą, NEREALIUS pajūrio miestukus ant įspūdingo dydžio kalnų, iki Genujos.

Pirmiausia palikę kempingą patraukėme iki tokio kyšulio, kuriame įsikūręs Portovenere miestas, nepakartojamo grožio ir nepakartojamo prigrūstumo. Tad teko pasimėgauti vaizdu pro langą, nes parkavimo vietos nebuvo NEI VIENOS:













Paskui ilgai ilgai kalneliais aukštyn žemyn mėgaudamiesi įspūdingais vaizdais pasiekėme bet kurį atsitiktinai pasirinktą miestelį, kur nutarėme išsimaudyti. Tai buvo Bonnasola. Kurie ne kurie nusimaudė, kiti pasiilsėjo, atgavome jėgas, sukirtome ledų:









Toliau vakarop pasiekėme Portofiną. Aš norėjau į jį užsukti, nes „Žmonės“ visada rašo apie „žvaigždžių“ poilsį tenai. Ir tikrai – labai gražu, prabangu, tvarkinga. Ir irgi nei vienos parkavimo vietos!











Vakare pasiekėme Genujos priemiestį, kuriame įsikūręs mūsų kempingas. Beje, sveikiname visus lietuvius su sidabru! Čia apie krepšinį negirdėjome „nė šnipšt“.

2 comments:

M. said...

To pirmo miesto spalvoti namukai Burano salą primena:)
O pliažo ,,smėlis" tai nelabai švelnus..:D
Italija čempionate 8- toje vietoje, nėra kuo girtis:))

L. said...

Italijoje kasis niekam nerupi, ten teisinga calcio salis :)