26 Sept 2013

Pinokio parkas ir kelias link jūros – 09 21

09 21 dienos rytą palikome savo žavųjį kempingą Florencijoje. Išvykdami dar užkopėme į netoliese buvusį kalniuką, nuo kurio Da Vinčis testavo savo skraidykles kadaise.









Tuomet leidomės į kelionę link Ligūrijos jūros, į vakarus. Pakeliui turėjome planą aplankyti miestelį Collodi, kuriame gimė „Pinokio“ autorius ir kur yra įkurtas „Pinokio parkas“.

Parkas toks gana senoviškas, seniai jis gyvuoja – yra daug pasivaikščiojimo takelių, skulptūrų, pramogų vaikams, bet ne per daugiausiai. Džiugui labiausiai patiko labirintas ir karuselė su mašinomis. Pasirinko „vairuoti“ gaisrinę:





















Po parko pravažiavome Lukos miestelį, bet nestojome, nes vaikai miegojo, bet jis turėtų tikrai žavingas būti – su didele miestą juosiančia siena, kuria galima vaikščioti ir važinėti dviračiais.Beje, šiuo metu kaip tik Toskanos regione vyksta kažkoks dviračių čempionatas (gal tarp skaitančių yra žinančių geriau?), o netoli Pinokio muziejaus kavinės lange mes net matėm lietuviškus dviratininko marškinėlius.



Vakarop pasiekėme pajūrį, Ligūrijos jūrą, jau gana nusikalę pravažiavome paplūdimius, iki „River“ kempingo, kuris buvo tikrai didelis, kokybiškas, gal būt net pats geriausias iš aplankytų ir pat pigiausias -18 eurų!

2 comments:

Anonymous said...

luccos mieste top gearas laida dare.
http://www.youtube.com/watch?v=c_eLViH7_YI

M. said...

O jau Džiugas koks nelaimingas pirmoje nuotraukoje!:))