12 Oct 2016

ŠEŠTOJI KELIONĖS DIENA: vis dar džiunglės, tarakonai ir orangutangai

Palikome ryte savo kaimą ir leidomės į tolimesnę kelionę, jau artėjant prie jūros. Šiuo metu esame Sepiloke. 

Pakeliui, tiksliau kiek išsukus iš kelio užsukome į Gomantong olas. Ir jei aš praėjusį įrašą rašydama galvojau, kad blogiau jau nepatirsiu, tai patyriau, haha. Tai didžiulė ola, aplink kurią lizdelius suka paukščiai, veši džiunglės, bet pats olos vidus yra kupinas tarakonų, šikšnosparnių, naktinių paukščių ir visų jų kakų. Aš įėjau, pabandžiau sau pasakyti, kad aš galiu ir kai užmyniau vieną mažojo pirštelio dydžio tarakoną, moviau lauk. Fotografavo Justas su Džiugu, nes Emilė movė lauk irgi. Ir beje, nuotraukose po kojomis lakstančių tarakonų nesimato, tai atrodo gal ir gana romantiškai, kai ten nesi! Bet realiai visas tas turinys ant žemės yra kakai, kuriuose knibžda gyviai brrr.




















Paskui keliavome į Sepilok, kur įsikūrėme Sepilok Jungle resort.  Čia tikrai faina, ypač po kelių praėjusių dienų patirties ir yra baseinas, ko visi be proto išsiilgome. Viešbutis įsikūręs prie pat orangutangų centro, tad nieko nelaukę ten ir patraukėme. Atėjus nieko nebuvo galima neštis į mišką, net vandens butelio, nes viską gali beždžionės pagriebti, nes ten yra ne tik orangutangų, bet ir įžūliųjų makakų.

Ir dar reikėjo būti labai labai tyliai, kad neišgąsdinti. Nuėjome iki tokios aikštelės, iš kurios stebimi orangutangų maitinimai du kartus per dieną - dėdė atneša jiems vaisių, o jie ateina pavalgyti ir pasirodyti publikai. O makakos visada malasi aplink:


















Paskui dar galima buvo nueiti į tokį pastatą ir stebėti orangutangus per langą žaidžiančius specialiai įrengtoje aikštelėje:




Ryt dar liekam čia kažkur aplinkui. Linkėjimai!

3 comments:

M. said...

Emilė į džiungles tokia stilinga...kad net nesistebiu, jog viso kaimo apžnaibyta:)))

vilnele said...

Vaikai atrodo tokie viskuo patenkinti :)

Unknown said...

M., na tai kad karšta kitaip. vilnele, aha, jie tikrai gerai laikosi tfu tfu tfu, bet jau po truputį pavargsta, daugiausiai nuo karščio, šios dienos ypatingai karštos - aplekiam kažką ir skubam į mašiną.