18 Jun 2011

Atostogų pabaiga..


Na va, jau vakar buvo paskutinė atostogų diena, o šiandiena jau skirta kelionei namo. Vakar susikrovėm lagaminus, atsisveikinom su sala, nuėjom į taverną, kur sutikom lietuvę padavėją, paskutinį pūkštelėjimą jūron ir baseinan atlikom.  Dabar esam oro uoste ir laukiam skrydžio. Aš asmeniškai namų jau labai pasiilgau ir po tokių kelionių tik dar labiau myliu Lietuvą, Guglą, tėvus, sesę, draugus..

Apibendrinant kelionę, galima pasakyti, kad viskas įvyko sėkmingai ir pagal planą. Jokių nesklandumų, net neįdomu... Aplankėm dvi salas, kurios, mūsų akimis, yra labai skirtingos. Viena (Koso) perkišta turizmo ir turistų, įkyrokų pardavėjų, neskoningų suvenyrų. Tokia truputį Palanga..Kita (Nisyros) – jauki, rami, kur galima pasijusti vietiniu, ten niekas niekur neskuba, nieko nebruka.. Tokia kaip kokia Juodkrantė.. Nesakau, kad Koso sala visai nepatiko, patiko mažieji miestukai, patiko kalnai, termos, Koso miestas irgi patiko, nes turi pakankamai daug lankytinų ir įdomių objektų. Kardamena nelabai patiko dėl anksčiau paminėtų dalykų. Ir čia taip nuobodu.. Nes orientuota į tuos, kurie dienas leidžia „pliaže“, o naktis „klube“. Tai ne mums.

Apgyvendinimas geriausias buvo turbūt Koso mieste, „Angelos studios“. Nes buvo vėsoka patalpa, tinklelis nuo uodų, normali lova Džiugui, baseinas, patogūs privažiavimai su vežimu, ramybė.. Nissyrose irgi daugmaž viskas gerai, išskyrus keistą dušą ir garsokus vakarėlius iš pirmo aukšto, o Kardamenoj baisiai tvarku ir daugybė uodų..

Bendrai jaučiamės gerai, pailsėję ir šiek tiek įdegę. Džiugas problemų sudarydavo tik naktimis, nes kažkaip vis jam neramu miegot ne savo lovoj.. Tai šita bėda ir kelios Kardamenos bėdos (uodai ir tvankumas) tebuvo vieninteliai dalykai, kurie temdė kelionę.

Justo paklausiau, kokie trys dalykai per kelionę jam labiausiai patiko ir įsiminė:
1. Nisyros vulkano krateris
2. Visi aplankyti kalnai
3. Asklepionas – šventykla medicinos dievui Asklepijui prie Koso miesto

O štai mano trejetukas:
1. Nisyros gatvelės
2. Nisyros vulkano krateris
3. Koso miesto laivų uostas 

(Bet visa kita irgi patiko)

Tai tiek, turbūt dabar vėl šimtą metų nesugalvosiu, ką blog‘e parašyti, bet aš pasistengsiu.. Grįžtam namo, važiuojam į Sartus, einam į Justės vestuves, važiuojam su palapinėm, padedam  Paulinams  nukirsti medį, atšvenčiam Jonines ir t.t. Daugybė darbų laukia! Ačiū skaitantiems. 



2 comments:

Kristina said...

labai laukiam gryztant :)

pasiilgom!

Violeta said...

Aciū Jums už rašinius :)
Kai prisėdau prie Jūsų blogo, tai ir nėjo atsitraukti, kol visko neperskaičiau... Tik šiandien grįžau iš Kos'o :) Lankėmės su dukrytėmis Nissyros saloje (tų tris valandas šurmuliuojančių turistų vaidmeny), taip pat Kalymnos, Plati, Pserimos salose. Keista, bet ir man norisi b8tinai pakartoti kada nors šią kelionę. Liko dar labai daug kas nepamatyta... Linkiu Jūsų šeimai tik paties geriausia!
P.S. Beje, kaip ir Jūs, prieš kelionės pabaigą mes keletą dienų gyvenom Kardamenoj, ji mums taip pat nepatiko - tai lyg atitrūkusio nuo tėvų skverno britų paauglių girtos "laisvės" oazė :)