10 Jun 2011

Dvyliktoji kelionės diena ARBA Graikiškos salotos pagal Justiną


Na, mums dienos jau nuobodesnės darosi, tiesiog ilsimės, nieko ypatingo neveikdami. Šiąnakt ir Džiugas ir aš labai neramiai miegojom, tai atsikėliau visa pikta. Tai Justui su Džiugu teko palikti mane vieną pailsėti keletą valandėlių. Dabar jau viskas geriau. Tai kadangi labai neturim ką papasakoti, tai papasakosime, kaip darome Graikiškas salotas skanutėles skanutėliausias. Gal kažkas sugalvos iš jūsų irgi pasigaminti, nes iškepusioje Lietuvoje tai irgi būtų išsigelbėjimas, kai dienos karštos, valgyt nelabai norisi, nebent ko nors gaivaus..

Reikės (4 asmenims arba 2 lietuviams:))


3 pomidorai,  1 didelis agurkas, 1 geltonas pipiras, 1 raudonas svogūnas, 200g fetos sūrio, alyvuogių aliejaus, druska, raudonėliai. Dar galima būtų dėti juodųjų alyvuogių, bet mes šįkart nededam, nes neradom pirkt. 

Gaminimas:
Viską supjaustome į dubenį, nelabai smulkiai. Graikai fetos gabalą visą tiesiog deda ant daržovių viršaus. Bet mes tai supjaustome kubeliais ir dedame į bendrą visumą.  Viską užpilame alyvuogių aliejumi, jo dedame 3-4 šaukštus, pagal skonį beriame druską, raudonėlį. 


Viską gerai gerai išmaišome. Valgyti skanu su šviežia šviesia duona ir baltu vyneliu. Per atostogas šitas salotas valgom kasdien ir dar nenusibodo, darysim ir grįžę namo, tik Lietuvoj gal feta ne tokia šviežia ir skani.  


Dar pratęsiant kulinarijos ir skanumynų temą, tai šiandien paragavome Nisyros salos unikalaus gėrimo, kuris vadinasi Soumada. Jis yra nealkoholinis, pakankamai saldus, gaminamas iš migdolų riešutų. 


3 comments:

M. said...

Justas jau visai pamėgo svogūnus matyt..:)) Tas baltas gėrimėlis visai patraukliai atrodo:)
Lietuvos naujienos;
- šiandien Vilniuje jau palijo,
-Bžeskas jau vėl rado savo gyvenimo moterį- Redą Kandelis:D

Kristina said...

Skaniai atrodo:)
O ka ten dar zmones per karscius valgo? Turiu omeny patiekalus.


Ten jau ne tik moteris bet ir meile:)

Asta ir Justinas said...

Pas tą Bžeską labai jau daug gyvenimo meilių :))

Šiaip jie čia per dieną valgo nebent salotas ir geria vandenį ir kavą. O vakare jau pavalgo ko rimtesnio - mėsos ar žuvies. Tradiciniai jų patiekalai yra va šitos salotos, "gyros" - kažkas panašaus į kebabą, "souvlaki" - kažkas panašaus į į šašlyką, "stifado" - toks mėsos troškinys. Žodžiu, mėsa gerai eina. Nors prie jūros gyvena, kažkaip jūros gėrybių tai nėra čia itin daug.