12 Jun 2011

Tryliktoji ir keturioliktoji kelionės dienos


Nutarėme truputį pakeisti savo kelionės planus. Į Koso salą, į Kardameną turėjom keliauti kitą ketvirtadienį, bet nutarėm tą padaryti jau antradienį. Nisyros salai pamatyti savaitės užtenka visiškai, dabar jau net kiek nuobodoka. Be to, čia labai nervina, kad nėra lovos Džiugui, tai miegant kartu nelabai išeina pailsėti.. O Kardamenoj bus jam lovytė. Tai va, antradienį anksti ryte išplaukiam iš čia.

Vakar čia aplankėm kapinaites. Mažytės tokios, bet labai prižiūrimos, negaliu atsistebėti.  Aišku, prikrauta plastmasinių gėlių. Bet žvakelės tokios specialios aliejinės dega kiaurą parą. Paskui dar radom kažkokį Bažnyčios muziejų, bet pagailėjom 4 eurų, kad jame apsilankyt. Gėda. Eisim geriau dar kartą į archeologijos muziejų. Jis nemokamas ir su oro kondicionierium, kas jį daro vėsiausia miesto vieta. 


Dar čia dažnokai užmatome tokius keistus statinukus. Dažniausiai prie gatvės pastatytas toks kaip paminklas, kaip maža koplytėlė, kuri atrodo kaip tikra, tik dag kartų sumažinta. Viduje visą laiką dega žvakė. Niekaip nesupratom, bet paskui, pamatę, kad dažnai tokie dalykai pastatyti ant kokio pavojingo kelio posūkio ar panašiai, nutarėm, kad gal čia tokį dalyką pastato toje vietoje, kur kas nors žuvo?


Šiandien vėlgi nieko ypatingo neveiksim, ilsimės toliau, valgyt gaminamės, sukam vis tuos pačius ratus po miestą, maudomės jūroj. Vakar besimaudant žiūrim, privažiavo koks milijonas žmonių į salą! Niekaip nesupratom, kas čia darosi. Bet paskui nutarėm, kad vistik savaitgalis, gal graikai iš žemyno gimines lanko ar kažkas panašaus. 



Dar mane uodai suėdė. Bet labai keistai – nes aš nei vieno nemačiau. Jie kažkokie nematomi.  Džiugas naktį vartosi kaip pašėlęs, nelabai jau telpam visi į plačiausią lovą. O dar norime štai parodyti jo pirmuosius dantis, jau nemažai išlindę, tik sunkoka „pagauti“ jį išsižiojusį. Ir dar norime parodyti, kaip Džiugas išbandė pirmąsias gyvenime supynes. Ir dar dar, jis vakar pasakė „tėtė“. 



Dar dvi dienas iš eilės vakare buvo dingusi elektra visoj saloj. Įdomi patirtis, bet viskas gerai baigėsi. Niekas, aišku, čia labai nepanikavo, dėl to, kad jos nebuvo..Labai neturiu ką parašyti. Gal išsisėmiau, o gal tiesiog nieko labai čia pas mus nevyksta.

2 comments:

vilnele said...

Grazus dantukai :))
Giedre zadejo rytoj Justui surasti laika, pranesiu.

M. said...

Puikūs dantys!:)))
Mes su Giedre šiandien pliažo tinklinyje kepinomės prie Baltojo tilto:))
Pagaliau palijo stipriai stipriai!