14 Jun 2011

Šešioliktoji kelionės diena


Vakar Nisyros saloj buvo bėdų su internetu, tai penkioliktos dienos įrašą įkėliau tik šiandien anksti ryte, prieš pat pat lipant į keltą. Tai va, į keltą įlipom sėkmingai, kažkaip toks liūdesiukas suėmė išplaukiant.. Bet reikia turėti viltį, kad dar ten sugrįšim.. Keltas buvo ne toks rimtas, kaip į priekį, bet irgi prie rimtesnių – su sofom. Ir labai siūbavo, didelės bangos buvo, o naktį net kažkas panašaus į audrą. Bet nieko, visi sveiki ir neapsirgę jūros liga pasiekėm Koso salą, Kardamenos miestą. Čia Džiugas kelte:


Kažkur girdėjom, kad Koso ir Kardamenos miestai yra tie, kuriuose čia yra daugiausiai turistų. Tarp jų, žinoma, ir lietuvių, kas mūsų nedžiugina, nes nebegalim garsiai kalbėti visko, kas užplaukia.O rusų irgi daug, gal ne tiek ir daug, bet jie visur girdisi :))

Viešbutis mūsų netoli uosto, o ir iki oro uosto bus tik pora kilometrų. Toks pastatas su daug „butų“, kur gyvena visi, yra dvi lietuvės. Dar yra baseinas. Viskuo čia rūpinasi viena teta, na gal dar turi kokių pagalbininkų. Patinka mums čia, viskas gerai, Džiugas turi miniatūrinę lovytę ir yra normalesnis dušas – Nisyrose buvo toks, kur nusiprausus plaukia visas vonios kambarys. Yra vienas taškas su geru internetu, bet šiaip su juo čia prasčiau – neveikia tiesiog bet kurioj miesto vietoj. Dar gyvena netoliese mielas labai šuniukas. Jis vaizduoja sargą, bet toli gražu toks nėra, nes nuolat vizgina uodegytę.




Atvykę įsikūrėm ir patraukėm į miestą pasivaikščioti truputį. Iškart jau radom ir nusipirkom gerą knygą apie graikų virtuvę. Ir labai nebrangią. Pasižvalgėm, ko čia yra. Visi suvenyrai nepasižymi itin dideliu skoningumu. O šiaip čia daug barų, klubų, miestas labiau orientuotas į jaunus ir pašlėti mėgstančius „holidaymakers“.  Pas mus viešbuty trys tokie įrudę ir nusidepiliavę vyriškos lyties „holidaymaker‘iai“ gyvena. Šiek tiek pavaikščiojom, sukirtom po bandelę, dar atradom didelę maisto parduotuvę, apsipirkom. Buvom jau truputį pasiilgę. Čia viskas šiek tiek pigiau nei Nisyros saloj. Bet nedaug.

Grįžę ėjom į baseiną. Kažkaip supratom, kad baseinas didelis viešbučio privalumas. Pūkšteli ir taip gera pasidaro. Iki jūros eini toliausiai, išsimaudai sūriam vandeny, tada eini atgal toliausiai iki viešbučio praustis druskų.. Mums, kaip „pliažo“ nemėgėjams, per daug vargo, bet ryt planuojam vistiek surasti tą paplūdimį čia. Sako, kad čia jis turėtų būti geras ir su SMĖLIU. Į baseiną ir Džiugas lipo (mama, nebark, jau paskutinės atostogų dienos, galvos nešlapinam, ausis saugom), patiko jam baisiausiai, nebijo nei kad vanduo vėsesnis, geras vaikas.

Tai va, šiandien įsikūrėm, apsižvalgėm, ryt eisim kažkur prie jūros gal. Nėra čia jokių lankytinų objektų, tai tiesiog tingniausim keletą paskutinių dienelių.

No comments: