15 Jun 2011

Septynioliktoji kelionės diena


Šiąnakt visi miegojom blogai. Man tai buvo velniškai tvanku, tai pradariau balkoną ir tada priskrido daug nematomų uodų ir mus visą naktį valgė.Džiugas ir tas nusėtas raudonais taškiukais, bet kažkaip nereaguoja, nesikaso.. O dar Džiugas neišsitenka savo lovelėj – pradeda vartytis, pasidaro per mažai vietos, pajunta, kad atsitrenkė į groteles ir prabunda. Ir taip daug kartų. Teko vėl jį imti pas save ir miegoti pusiau ant lovos, kiek jos liko nuo Džiugo, pusiau ore. Ech, kaip aš pasiilgau savo lovos.. Dar kažkaip aš galvoju, kad gal perkaitau kažkiek, nes kažkaip labai man silpna šiandien. Bet gal dėl neišsimiegojimo.

Ryte ėjom ieškoti „pliažo“. Dauguma čia irgi tokių, kur reikia susimokėti už gultą ir skėtį. Radom iš pradžių tokią vietelę ramią ir tuščią, bet ten buvo pernelyg daug akmenų, sunkoka buvo maudytis. Tada pamatėm, kad žmonės eina dar tolyn nuo miesto, pradėjom eit ir mes ir už kokio kilometro radom paplūdimį su smėliu! Koks buvo nepakartojamas džiaugsmas – smėlis ir jūroj ir prie jūros. Tai pabuvom truputėlį ir tada ėjom atgal. Taip ir leidžiam čia dieną – ryte kažkur nueinam, apie pietus grįžtam, pavalgom, pamiegam, pabūnam prie baseino, vakarop išlendam į miestą. O kai jau einam namo miegot matom kaip išlenda pasipustęs jaunimėlis ir keliauja į klubus grupelėmis pašėlti. 






Kardamenoj tai daug tokių apleistų vietų – parduodamų pastatų, neveikiančių viešbučių ir barų, gultai prie jūros ir tie padėvėti tokie.. Na bet nenuostabu, gi Graikija krizę didelę dar vis turbūt išgyvena. Nisyrose nesijautė jokios krizės, va čia tai jaučiasi..Ai tiesa, Justas šiandien perskaitė internete, kad šiandien visoj Graikijoj visuotinis streikas, kai nedirba įstaigos, nevažiuoja autobusai, neskrenda lėktuvai ir t.t. Bet Kardamenoj mes to nepastebėjom, gal neskriaudžia turistų. Matėm tik uždarytą paštą, ant kurio parašyta „STRIKE“. Tai gali būti, kad negausit, tėvai, mūsų atviručių greit..

Džiugas jau po truputį bando ropinėti. Gulėdamas ant pilvo, taip kelia po truputį užpakaliuką ir lenkia kojas. Tik dar sunkiai pavyksta, bet turbūt jau greit mes jo nebesugaudysim..

4 comments:

Kristina said...

Oi. Prisipaude:) o kaip vezimelis ant smelio?!

M. said...

Tas smėlis tai vis tiek labiau į žvyrą panašus..:))

Asta ir Justinas said...

Vezimelio ant smelio nebandem, bijojom sugadint, nes tikrai tas smelis toks labiau zvyras. Tai tiesiog pernesam ji per smelio ruoza :)

Kristina said...

chuuu :)